Družinski center Dlan

Ime je vzeto iz našega vsakdana, vendar pa s sabo prinaša globok pomen in simboliko.

Beseda “dlan” v sebi skriva nežnost, toplino in varnost – stvari, po katerih hrepeni vsako človeško bitje in to v vsakem času. Preko dlani pa hkrati izvršujemo dejanja, ki znajo presegati čas in prostor.

Tako si ljudje podamo dlan, ko se srečamo in pozdravimo; ponudimo dlan nekomu, ki je v stiski; dotaknemo se dlani osebe, ki jo imamo radi; z dlanjo pobožamo, obvarujemo in potolažimo. Kot veliko znamenje vzajemnosti in ljubezni pa si zaročenca podata dlani, ko drug drugemu izrekata poročno obljubo.

DELOVNI ČAS

Uradne ure

Ponedeljek – petek 09:00 – 16:00

NASLOV

Družinski center Dlan
Gregorčičeva ulica 4
9000 Murska Sobota

Telefon: 0590 80 616
Email: info@dc-dlan.si
Internetna stran: dc-dlan.si


Vodja Družinskega centra

mag. Mojca Belcl Magdič

Mojca Belcl Magdič je po maturi na Gimnaziji Antona Martina Slomška v Mariboru diplomirala na Mednarodnem teološkem inštitutu v Gamingu v Avstriji ter magistrirala iz teologije družine in zakona na Papeškem inštitutu Janeza Pavla II. v Rimu. Med študijem je na šoli za dve obdobji prevzela sekretariat mednarodne raziskovalne skupine za moralno teologijo, občasno pa smo jo lahko slišali tudi v slovenski oddaji na Radiu Vatikan.

Od marca 2015 vodi Družinski center Dlan, ki ga je ustanovila škofija Murska Sobota. Junija 2015 pa je skupaj s svojim možem Kristjanom ustanovila katStik, prvi katoliški portal za samske. Hkrati v Rimu končuje doktorat iz ženskih študijev in teorije spola.

V zadnjem letu po Sloveniji izvaja predavanja in seminarje o teoriji spola in o pomenu spolne razlike. Občasno objavlja članke na Časnik.si.


Na razpolago Cerkvi in potrebam ljudi


Posebnosti

Družinski center Dlan zajema trojno poslanstvo: srečanje s sočlovekom, nudenje pomoči ter spodbujanje k širšemu in globljemu razumevanju sebe, svojih bližnjih ter obdobja v katerem živimo.


Programi
Družinski center Dlan ponuja široko paleto programov, ki v prisrčni in sveži obliki odgovarjajo na potrebe družin in njenih članov. Skupaj s strokovnjaki iz različnih področij širimo radost ljubezni, vlivamo pogum, ljudem, ki so v stiski, podpiramo mame in očete pri vzgoji svojih otrok, nagovarjamo zakonce in pomagamo mladim, da se samozavestno in samostojno pripravijo na življenje.